Πρόγραμμα εκπαίδευσης εκπαιδευτών Τάι Τσι Τσουάν Εκτύπωση E-mail

Στο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Τάι Τσι Τσουάν, ο μαθητής μαθαίνει πώς να διδάσκει άλλους, εμβαθύνοντας με αυτόν τον τρόπο ακόμη περισσότερο σε όσα γνωρίζει. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα αυτό, το οποίο είναι συνεχιζόμενο καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπαιδευτικής ζωής ενός εκπαιδευτή, επιτρέπεται μόνον σε όσους έχουν ήδη κατακτήσει το Επίπεδο Μέσων 2 και μόνο μετά από έγκριση του επικεφαλής εκπαιδευτή. Στο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Τάι Τσι Τσουάν, εκτός από τα πρακτικά θέματα των ασκήσεων του Τάι Τσι Τσουάν, διδάσκονται και μαθήματα όπως: Διδακτική, Ανατομία της Κίνησης, Φυσιολογία του Ανθρωπίνου Σώματος, Πρώτες Βοήθειες, Κινεζικό Μασάζ και Αυτομασάζ, Θεωρία στην οποία στηρίζεται το Τάι Τσι Τσουάν, Μελέτη, Ανάλυση και Εφαρμογή των Κλασσικών Κειμένων του Τάι Τσι Τσουάν κ.α.

Τα επίπεδα των Εκπαιδευτών είναι τρία:

Α) Αρχάριος Εκπαιδευτής Τάι Τσι Τσουάν: Δικαιούται να διδάξει την Παραδοσιακή Φόρμα των 108 Κινήσεων σε βασικό επίπεδο και Βασικό Σπρώξιμο των Χεριών.

Β) Βοηθός Εκπαιδευτής Τάι Τσι Τσουάν: Δικαιούται να διδάξει την Παραδοσιακή Φόρμα των 108 Κινήσεων σε πιο προχωρημένο επίπεδο, τη Διεθνή Αγωνιστική Φόρμα των 54 Κινήσεων, πιο προχωρημένο Σπρώξιμο των Χεριών, απλές Μαχητικές Εφαρμογές και Βασικό Τσι Κουνγκ.

Γ) Εκπαιδευτής Τάι Τσι Τσουάν: Δικαιούται να διδάξει όλη την ύλη.

 

Σημείωση: Τα διπλώματα των εκπαιδευτών δίνονται αποκλειστικά από την International Wu Tai Chi Chuan Federation και φέρουν την υπογραφή του Μεγάλου Δασκάλου Γου Κονγκ Γιου. Για την απόκτησή τους απαιτείται εξέταση του υποψήφιου εκπαιδευτή από τον ίδιο τον Δάσκαλο Γου προσωπικά, μετά από πρόταση του επικεφαλής εκπαιδευτή της Ελληνικής Ακαδημίας Τάι  Τσι Τσουάν της Οικογενείας Γου.