ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΤO ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΦΟΡΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ PUSHING HANDS ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Εκτύπωση E-mail

Εν όψει της επικείμενης επίσκεψης του Δασκάλου Γου στην Ελλάδα, στις 5-6 Σεπτεμβρίου 2015, προκειμένου να διδάξει σε σεμινάρια στους μαθητές μας αλλά και όποιον άλλον ενδιαφερόμενο, έχει ήδη ξεκινήσει στην Ακαδημία μας μία μεγάλη προσπάθεια αναβάθμισης της ποιότητας του επιπέδου της Παραδοσιακής φόρμας των 108 Σχημάτων. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, κάθε εβδομάδα στα καθημερινά μαθήματα, παρουσιάζονται, επεξηγούνται και αναλύονται σε βάθος τρία σχήματα της φόρμας, από τον επικεφαλής εκπαιδευτή της Ακαδημίας, Διονύση Τσετσέλη.

Στόχος είναι μέχρι το τέλος Ιουλίου, πριν δηλαδή κλείσουμε για τις θερινές διακοπές του Αυγούστου, να έχουν αναλυθεί και τα 37 βασικά σχήματα από τα οποία αποτελείται η φόρμα. Τα μαθήματα αυτά είναι μία μεγάλη ευκαιρία για τους εν ενεργεία αλλά και τους παλαιότερους μαθητές της Ακαδημίας μας να εμβαθύνουν στη φόρμα, αναβαθμίζοντας τις γνώσεις τους με στοιχεία του τέταρτου επιπέδου της φόρμας, του επιπέδου δηλαδή της δύναμης αλλά και να καλύψουν τις ελλείψεις τους στα αρχικά τρία επίπεδα (τετράγωνη φόρμα, φόρμα με ροή και συνειδητή κίνηση).

Επίσης, ανακοινώνεται σήμερα η δημιουργία ειδικού τμήματος Pushing Hands και μαχητικών εφαρμογών της φόρμας, το οποίο για την περίοδο του καλοκαιριού θα γίνεται περίπου κάθε δύο Σάββατα (09.00-11.00) μετά από συνεννόηση, ενώ από τη νέα εκπαιδευτική περίοδο θα γίνεται σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν, και πάλι με συχνότητα περίπου δύο Σάββατα τον μήνα. Η συμμετοχή σε αυτό το τμήμα είναι ανοιχτή σε όλους τους μαθητές της Ακαδημίας μας που ενδιαφέρονται για τη συγκεκριμένη θεματολογία, μόνον όμως κατόπιν συζητήσεως και εγκρίσεως από τον επικεφαλής εκπαιδευτή.

Στα πλαίσια της γενικότερης επιδίωξής μας για τη συνολικότερη αναβάθμιση του Τάι Τσι Τσουάν στη χώρα μας, το συγκεκριμένο τμήμα θα είναι ανοιχτό επίσης και σε όποιον ασκούμενο από άλλο στυλ επιθυμεί να ασκηθεί στη συγκεκριμένη θεματολογία (αφού όπως είναι γνωστό στις περισσότερες σχολές η διδασκαλία των Pushing Hands και των μαχητικών εφαρμογών είναι από περιορισμένη έως ανύπαρκτη). Εννοείται ότι προκειμένου να συμμετάσχει κάποιο άτομο από άλλο στυλ στο συγκεκριμένο τμήμα θα πρέπει να έχει προηγηθεί συζήτηση με τον επικεφαλής εκπαιδευτή και έγκρισή του.

Πρώτη συνάντηση και προπόνηση θα γίνει το Σάββατο 23 Μαΐου 2015, στις 09.00.

Περισσότερες πληροφορίες στο info@taichichuan.gr