ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΓΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Εκτύπωση E-mail
ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΓΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

«Χωρίς δύναμη, δεν υπάρχει Τάι Τσι Τσουάν»

Ο Δάσκαλος Γου, κεφάτος, ενθουσιώδης και γεμάτος ζωντάνια και ενέργεια, εντυπωσίασε και ενέπνευσε τους περίπου πενήντα μαθητές και εκπαιδευτές της Ελληνικής Ακαδημίας Τάι Τσι Τσουάν της Οικογενείας Γου, καθώς και τους ασκούμενους από άλλες σχολές που συμμετείχαν στο σεμινάριο της Αθήνας. Πιστός στην αρχή του ότι δεν υπάρχουν μυστικά αλλά ότι το μόνο μυστικό είναι η σωστή εξάσκηση κάτω από σωστή διδασκαλία και επίβλεψη, αλλά και εμπνεόμενος, όπως ο ίδιος δήλωσε, από το υψηλό επίπεδο των μαθητών της Ακαδημίας μας, δίδαξε σε πολύ υψηλό επίπεδο, ξεφεύγοντας από τα συνηθισμένα.

Όπως κάνει τα τελευταία χρόνια στα σεμινάρια εσωτερικών μαθητών της Οικογενείας, έδωσε μεγάλη έμφαση στο θέμα της αναζήτησης, καλλιέργειας, παραγωγής αλλά και εφαρμογής του Τζιν (εσωτερικής δύναμης). Όπως ο ίδιος δήλωσε, ο κόσμος του Τάι Τσι Τσουάν έχει παραπλανηθεί και δηλητηριαστεί εδώ και δεκάδες χρόνια, από τον υπερτονισμό της χάρης, της ομορφιάς και της απαλότητας, καθώς και από διάφορα εξωτικά και υπερβολικά στοιχεία τα οποία προέρχονται από τον Ταοϊσμό, τα οποία πολλοί νομίζουν ότι αποτελούν τον βασικό στόχο και ζητούμενο της εξάσκησης στο Τάι Τσι Τσουάν. Έτσι, έχει σχεδόν εξαφανιστεί το στοιχείο της δύναμης, το οποίο, κατά τον Δάσκαλο Γου, θα πρέπει να αποτελεί τον πυρήνα της εξάσκησης σε κάθε ποιοτικό Τάι Τσι Τσουάν. Το στοιχείο της δύναμης διδάσκεται στο τέταρτο επίπεδο της φόρμας και αυτό ήταν το βασικό θέμα με το οποίο ασχολήθηκε ο Δάσκαλος Γου στο σεμινάριο της Αθήνας. Μέσα από εσωτερικές διατάσεις, παραδείγματα από τη φόρμα, πούσινγκ χαντς και μαχητικές εφαρμογές, έδωσε σε όλους να καταλάβουν ότι «χωρίς δύναμη δεν υπάρχει Τάι τσι Τσουάν».

Εκτός από τους Έλληνες ασκούμενους, στο σεμινάριο συμμετείχαν ο πρόεδρος της International Wu Style Federation, Τζόναθαν Κρεμ, όπως επίσης εκπαιδευτές και μαθητές από το Λονδίνο, με επικεφαλής τον Ντόν Σπάργκο.