Οι σκοποί μας Εκτύπωση E-mail

 

Η Ελληνική Ακαδημία Τάι Τσι Τσουάν της Οικογενείας Γου (πρώην Ελληνική Οργάνωση Γου Τάι Τσι Τσουάν) είναι ένα Πολιτιστικό Σωματείο Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα και μία από τις 14 Ακαδημίες παγκοσμίως οι οποίες έχουν οριστεί και αναγνωριστεί επίσημα από τη φημισμένη στον χώρο του Τάι Τσι Τσουάν και των Κινεζικών πολεμικών τεχνών, Οικογένεια Γου και την International Wu Style Tai Chi Chuan Federation.

Η Ακαδημία μας εκπροσωπεί την Οικογένεια Γου, μετά από απόφαση του Μεγάλου Δασκάλου Γου Κονγκ Γιου, και είναι υπεύθυνη για τη διάδοση του στυλ στη Μεσόγειο, τη Βαλκανική και φυσικά την Ελλάδα.

Οι στόχοι μας είναι:

  • Να συμβάλλουμε στη διάδοση του Γου Τάι Τσι Τσουάν στη χώρα μας, όπως αυτό διδάσκεται στις μέρες μας από την ίδια την Οικογένεια Γου, δίνοντας βάση στα τεχνικά χαρακτηριστικά του αλλά και στην παραδοσιακή κουλτούρα του.
  • Να συνεισφέρουμε στη διδασκαλία των θεμελιωδών αρχών του Τάι Τσι Τσουάν στην Ελλάδα, όπως αυτές καταγράφονται στα Κλασσικά Κείμενα του Τάι Τσι Τσουάν και αναπτύχθηκαν στο πέρασμα των χρόνων από την Οικογένεια Γου.
  • Να ακολουθούμε την προτροπή του Μεγάλου Δασκάλου Γου Κονγκ Γιου, «Στόχος μας είναι να εκπαιδεύουμε τους ανθρώπους να αναπτύσσουν τις δικές τους προσωπικές δυνατότητες, ώστε να καταφέρουν να φτάσουν σε υψηλά επίπεδα στο Γου Τάι Τσι Τσουάν».
  • Να προσπαθούμε να ακολουθούμε τη διδασκαλία του Μεγάλου Δασκάλου Γου Τσιεν Τσουάν: «Να είστε αγαπητοί, να είστε ευγενικοί, να έχετε σεβασμό, να είστε σεμνοί και γενναιόδωροι».
  • Να ενθαρρύνουμε και να συνεισφέρουμε στις σχέσεις φιλίας και στην επαφή με άλλες σχολές και στυλ του Τάι Τσι Τσουάν.

Προτρέπουμε και καλωσορίζουμε όσα άτομα ή συλλόγους από τη Μεσόγειο, τη Βαλκανική και την Ελλάδα συμμερίζονται τις ανωτέρω σκέψεις, να έρθουν και να μοιραστούν μαζί μας τη μάθηση, με αφοσίωση και σοβαρότητα.