ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΟΔΟΥ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΜΑΣ Εκτύπωση E-mail

Μετά από πολλά χρόνια εντατικής άσκησης, μελέτης και δοκιμασίας, έχουμε τη χαρά να παρουσιάσουμε στους Έλληνες ασκούμενους στο Τάι Τσι Τσουάν, το νέο Σύστημα Προόδου και Πιστοποίησης της Ελληνικής Ακαδημίας Τάι Τσι Τσουάν της Οικογενείας Γου. Το Σύστημα αυτό δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους ενδιαφερόμενους, μαθητές και εκπαιδευτές α) να αποκτούν πλήρεις και ολοκληρωμένες γνώσεις σε όλο το εύρος και το βάθος του Τάι Τσι Τσουάν,  β) να πιστοποιούν, εάν φυσικά το επιθυμούν, αυτές τους τις γνώσεις σε όλα τα επίπεδα με επίσημα διπλώματα, γ) να λαμβάνουν ειδική εκπαίδευση εκπαιδευτή αλλά και να αποκτούν επίσημα διπλώματα γι’ αυτό.

ΕΔΩ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ 

Βασικά Επίπεδα , Επίπεδα Ντουάν  

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ, ΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

ΣΕ ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ
Το νέο μας Σύστημα Προόδου και Πιστοποίησης έρχεται να απαντήσει, όσον αφορά φυσικά την πλευρά μας και στο μέτρο πάντα των δυνατοτήτων μας, σε χρόνια ερωτήματα και προβληματισμούς μαθητών και εκπαιδευτών, όπως:

Πού μπορώ να μάθω καλό και ολοκληρωμένο Τάι Τσι Τσουάν; Πώς μπορώ να είμαι σίγουρος ότι ο εκπαιδευτής μου γνωρίζει Τάι Τσι Τσουάν και, πολύ περισσότερο, είναι εκπαιδευμένος και εξουσιοδοτημένος να το διδάσκει από κάποιον επίσημο φορέα ή Δάσκαλο; Ποια ακριβώς είναι η ύλη του Τάι Τσι Τσουάν, πόσο χρόνο θα μου πάρει να τη μάθω και πώς δεν θα πέσω θύμα κάποιου επιτήδειου; Ποια είναι τα δικαιώματά μου ως μαθητή και τι μπορώ να αναμένω ή να ζητήσω από τον εκπαιδευτή μου; Πώς μπορώ να λάβω τη σχετική εκπαίδευση ώστε όχι μόνο να μάθω καλό Τάι Τσι Τσουάν αλλά και να μάθω πώς να το διδάσκω; Πότε είμαι έτοιμος να διδάξω και ποιος θα μου το πει αυτό; Πώς μπορώ, αφού φυσικά πρώτα μάθω, να πιστοποιηθώ για τις γνώσεις μου από επίσημους φορείς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και ποιοι είναι οι πλέον (ή σε κάποιες περιπτώσεις οι μόνοι) έγκυροι φορείς γι’ αυτό; Πώς θα πρέπει να συμπεριφέρομαι ως εκπαιδευτής και πώς θα συνεχίζω να προχωράω στην προσωπική μου μαθητεία;

Ερωτήματα και προβλήματα τα οποία διατυπώνονται επί δεκαετίες στη χώρα μας αλλά και σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη, όπου εξασκείται το Τάι Τσι Τσουάν και δύσκολα παίρνουν ολοκληρωμένη απάντηση.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΟΔΟΥ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ
Α) Ο μαθητής, με το Σύστημα Προόδου και Πιστοποίησης, γνωρίζει από την αρχή ποια ακριβώς είναι η ύλη του Τάι Τσι Τσουάν αλλά και το πότε και πώς θα διδαχτεί το κάθε κομμάτι της ύλης σωστά και ολοκληρωμένα. Επίσης, έχει τον τρόπο να μπορεί να αποδεικνύει (πρώτα απ’ όλα στον εαυτό του αλλά και στον εκπαιδευτή του) ότι έμαθε την ύλη του και, άρα, δικαιούται να προχωρήσει παρακάτω. Πιο σημαντικό, ο εκπαιδευτής του υποχρεούται να τον προχωρήσει παρακάτω, κάτι το οποίο όπως γνωρίζουμε πολλές φορές είναι μεγάλο πρόβλημα μέσα στις σχολές. Όλα αυτά ξεκάθαρα, σωστά, αξιοκρατικά και οργανωμένα. 

Β) Στο Σύστημά μας διαχωρίζεται η έννοια του διπλώματος του μαθητή από αυτό του εκπαιδευτή. Ο μαθητής, όσο καλός κι αν γίνει, όσο ψηλά κι αν φθάσει, δεν δικαιούται να διδάσκει, εκτός και αν πρώτα περάσει τα αντίστοιχα Σχολεία Εκπαιδευτών. Η διδασκαλία είναι από μόνη της μία πολύ υψηλή και δύσκολη τέχνη, ενώ ο ενδιαφερόμενος να διδάξει θα πρέπει να γνωρίζει πολύ περισσότερα πράγματα από ό,τι ο μαθητής για τη συγκεκριμένη ύλη αλλά και το πώς να τη διδάσκει σωστά και αποτελεσματικά.

Γ) Ο ενδιαφερόμενος να γίνει εκπαιδευτής θα πρέπει να μπορεί να επιτυγχάνει τον στόχο του (να γίνεται δηλαδή εκπαιδευτής) μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, αποκτώντας την απαιτούμενη γνώση από τον εκπαιδευτή του αλλά και πιστοποίηση από επίσημους φορείς. Με αυτόν τον τρόπο το παραδοσιακό, αυθεντικό Τάι Τσι Τσουάν βοηθιέται στην εξάπλωσή του, περιορίζοντας ταυτόχρονα τον χώρο των αυτοδίδακτων «εκπαιδευτών», ενώ ο άνθρωπος ο οποίος έχει όρεξη να προσφέρει δεν μπλοκάρεται από λόγους οι οποίοι πολλές φορές έχουν να κάνουν με άλλα πράγματα και όχι με το αν είναι καλός ή όχι. Παράλληλα, ο νέος εκπαιδευτής έχει τη δυνατότητα διδάσκοντας να μαθαίνει πιο σωστά και σοβαρά. Μαθαίνω διδάσκοντας, όπως λέει και το ρητό.

Δ) Τέλος, μετά την απόκτηση του πρώτου διπλώματος, Beginner Instructor, ο νέος εκπαιδευτής έχει τη δυνατότητα, το δικαίωμα αλλά και τη σωστά οργανωμένη μέθοδο να συνεχίσει τη μαθητεία του στο Σύστημα, μέσα σε μεγάλο βάθος χρόνου, έτσι ώστε να διασφαλίζεται ταυτόχρονα η ποιότητα και το βάθος της γνώσης και της διδασκαλίας του. Ενώ ξεκινάει λοιπόν να διδάσκει σχετικά σύντομα, συνεχίζει ο ίδιος να μαθητεύει επί πολλά χρόνια, ώστε τελικά να γίνει πραγματικά καλός ως ασκούμενος και εκπαιδευτής Τάι Τσι Τσουάν. Φυσικά, δεν πρέπει κανείς να ξεχνάει ότι η μαθητεία στην πραγματικότητα διαρκεί μια ζωή, αλλά αυτό δεν πρέπει να γίνεται φθηνή δικαιολογία για να μπλοκάρουμε τους ανθρώπους που επιθυμούν να εμπλακούν με τη διδασκαλία.

ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΟΔΟΥ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ
Το Νέο Σύστημα Προόδου και Πιστοποίησης της Ακαδημίας μας είναι χωρισμένο στα Βασικά Επίπεδα και στα Επίπεδα Ντουάν. Λεπτομέρειες για τα συγκεκριμένα επίπεδα μπορείτε να δείτε εδώ: Βασικά Επίπεδα , Επίπεδα Ντουάν

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΟΔΟΥ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ
Το Σύστημα Προόδου και Πιστοποίησης της Ακαδημίας μας έχει την πλήρη αναγνώριση του Δασκάλου μας, Γου Κουόνγκ Γιου, της International Wu Style Federation και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γουσού - Κουνγκ Φου, ενώ είναι πλήρως εναρμονισμένο με τα όσα ισχύουν στην Chinese Wushu Association.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Γουσού - Κουνγκ Φου είναι η μοναδική Ομοσπονδία Κινεζικών Πολεμικών Τεχνών η οποία αναγνωρίζεται από την Ελληνική Πολιτεία και η ενεργός συμμετοχή μας σε αυτήν δίνει το δικαίωμα στους εκπαιδευτές μας να αποκτούν Πτυχίο Προπονητή και Άδεια Εξάσκησης Επαγγέλματος από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Η Chinese Wushu Association είναι ο μοναδικός επίσημος φορέας της Κινεζικής Πολιτείας εξουσιοδοτημένος να εκδίδει διπλώματα Ντουάν (το αντίστοιχο των Ιαπωνικών Νταν) με πραγματική αξία διεθνώς. Με βάση την πλήρη αναγνώριση, συνεργασία και συμμετοχή του Δασκάλου μας, Γου Κουόνγκ Γιου,  στην Chinese Wushu Association, δίνεται στους μαθητές και εκπαιδευτές της Ακαδημίας μας η δυνατότητα να αποκτούν διπλώματα Ντουάν, μετά φυσικά από ειδικές εξετάσεις, απευθείας από τη μοναδική επίσημη Ομοσπονδία για το Τάι Τσι Τσουάν της Κινεζικής Πολιτείας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Δάσκαλος Γου Κουόνγκ Γιου έχει αναγνωριστεί από την Chinese Wushu Association ως η αυθεντική πηγή του στυλ Γου, ενώ όποιος επιθυμεί να λάβει δίπλωμα Ντουάν από αυτήν με βάση το στυλ Γου, θα πρέπει να εξεταστεί στην ύλη της Φόρμας των Δύο Ατόμων την οποία έχει δημιουργήσει ο ίδιος ο Δάσκαλος Γου Κουόνγκ Γιου και διδάσκουμε στην Ακαδημία μας.