Μεγάλος Δάσκαλος Γου Τάι Κουέι (Wu Tai Kwei - 吳大揆) 1923 – 1972 Εκτύπωση E-mail

Τέταρτη Γενεά: Ο πρωτότοκος γιός του Γου Κουνγκ Γι.

Ο Γου Τάι Κουέι ήταν ένας πολύ καλός γνώστης των πολεμικών τεχνών και έχαιρε σεβασμού από όλους. Συνέχισε το έργο του πατέρα του, Γου Κουνγκ Γι, κάνοντας γνωστό το Γου Τάι Τσι Τσουάν σε όλη την Ανατολή. Με τη συνεισφορά του ιδρύθηκαν οι Ακαδημίες στο Χονγκ Κονγκ, το Κοουλούν, το Μακάο, τις Φιλιππίνες, τη Σιγκαπούρη και τη Μαλαισία. Στη δεκαετία του ’50, τον προσκάλεσαν οι Ιάπωνες να διδάξει το Γου Τάι Τσι Τσουάν στην Ιαπωνία, ενώ έκανε γνωστό ευρέως το στυλ με συχνές εμφανίσεις του στην τηλεόραση του Χονγκ Κονγκ και της Σιγκαπούρης. Μία από τις φιλοδοξίες του ήταν να κάνει γνωστό το Γου Τάι Τσι Τσουάν στην Βόρειο Αμερική, δυστυχώς όμως δεν έζησε ώστε να δει το όνειρό του αυτό να γίνεται πραγματικότητα.

Το 1937, ο Γου Τάι Κουέι μαζί με τον πατέρα του βοήθησαν επίσης τον Γου Κουνγκ Τσο να ιδρύσει Ακαδημίες στο Χονγκ Κονγκ και το Μακάο. Μετά την εισβολή των Ιαπωνικών στρατευμάτων στο Χονγκ Κονγκ, η Οικογένεια Γου μετακόμισε στην ενδοχώρα μέχρι το τέλος του πολέμου. Την Ακαδημία Γου Τάι Τσι Τσουάν του Χονγκ Κονγκ διοικούσε τότε ο Γου Κουνγκ Γι και αυτήν του Μακάο ο Γου Τάι Κουέι. Από αυτά τα δύο κέντρα βγήκαν πλήθος ασκούμενοι.

 
 

Μετά τον φημισμένο αγώνα στο Flower Garden Hotel του Μακάο, τον Ιανουάριο του 1954, το Γου Τάι Τσι Τσουάν έγινε πολύ δημοφιλές. Πολλές Κινεζικές κοινότητες σε όλη τη Βόρειο Ασία ζήτησαν να ιδρυθούν Ακαδημίες στις διάφορες επαρχίες. Ο Γου Κουνγκ Γι ανέθεσε στον Γου Τάι Κουέι να ανοίξει ένα παράρτημα της σχολής στη Nathan Road στην Κοουλούν, ενώ παράλληλα έστειλε τον δεύτερο γιό του, Γου Τάι Τσι, μαζί με τον δεύτερο γιό τού Γου Κουνγκ Τσο και τον Γου Τάι Σιν στη Σιγκαπούρη, την Κουάλα Λουμπούρ και την Μανίλα, προκειμένου να ιδρύσουν εκεί Ακαδημίες.

Εκείνη την εποχή οι Ακαδημίες στο Χονγκ Κονγκ και την Κοουλούν ήταν πολύ μικρές για να μπορέσουν να φιλοξενήσουν τον αυξανόμενο αριθμό των ενθουσιωδών μαθητών, γι’ αυτόν τον λόγο αγοράστηκε ο επάνω όροφος του οικήματος Po Man Mansion, στην Jordan Road της Κοουλούν. Εκεί εγκαταστάθηκε η διεύθυνση των Ακαδημιών του Γου Τάι Τσι Τσουάν. Η αρχική διεύθυνση στην Lockhart Road του Χονγκ Κονγκ μετατράπηκε σε σχολή / παράρτημα της Ακαδημίας, κάτω από τη διεύθυνση της θυγατέρας του Γου Κουνγκ Γι, την Γου Γιαν Χσια και του γαμπρού του, Κούο Σάο Τσιονγκ. 

Ο Γου Τάι Κουέι ήταν επίσης μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Πολεμικών Τεχνών του Χονγκ Κονγκ. Κατά τη δεκαετία του 1960, πολλοί μαθητές από το Χονγκ Κονγκ μετανάστευσαν στον Καναδά και ζήτησαν από τον Γου Τάι Κουέι να ιδρύσει μία Ακαδημία εκεί. Δυστυχώς, δεν πρόλαβε να πραγματοποιήσει το όνειρό του γιατί απεβίωσε. Η επιθυμία του όμως να κάνει μία σχολή στο Τορόντο υλοποιήθηκε από τον αδελφό του, Γου Τάι Τσι και τον μεγαλύτερο γιό του, Γου Κονγκ Γιου (Έντι Γου).