ΠΑΡΗΣ ΒΕΡΡΑΣ Εκτύπωση E-mail

paris verras.jpgΠάντα με έλκυε σαν ιδέα να ασχοληθώ σοβαρά με τις πολεμικές τέχνες αλλά παράλληλα κάτι με κρατούσε μακριά από αυτές. Δεν γνωρίζω αν γι’ αυτό ευθύνονται αυτές καθαυτές οι πολεμικές τέχνες, ο τρόπος διδασκαλίας ή η ποιότητα των ανθρώπων που τις δίδασκαν. Η ουσία είναι πως τελικά ποτέ δεν είχα καταπιαστεί σοβαρά με αυτές, απλώς τις είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου λες και περίμενα κάτι το ιδιαίτερο.

 

Ήταν, λοιπόν, το 2004, όταν κάποιος φίλος μου μού μίλησε για έναν δάσκαλο ο οποίος δίδασκε μια πολεμική τέχνη ασυνήθιστη και αλλιώτικη από ό,τι είχαμε δει μέχρι τότε. Η τέχνη αυτή ήταν το Τάι Τσι Τσουάν. Από το πρώτο μάθημα που παρακολούθησα, ενθουσιάστηκα πρώτα με τον άνθρωπο και δάσκαλο Διονύση Τσετσέλη και στη συνέχεια με το στυλ Τάι Τσι Τσουάν που δίδασκε εκείνον τον καιρό, το οποίο ήταν βασισμένο πάνω στο στυλ της Οικογένειας Γου.

 

Ευτυχώς για μένα και την υπόλοιπη ομάδα, η αγάπη του δασκάλου μου Διονύση Τσετσέλη και η θέλησή του για περαιτέρω εξέλιξη στην τέχνη, μας οδήγησαν κατευθείαν στην πηγή του στυλ Γου και συγκεκριμένα στον Μεγάλο Δάσκαλο Γου Κονγκ Γιου.

 

Μετά τα πρώτα σεμινάρια με την απεσταλμένη του Δασκάλου Γου, Σίφου Τσουάνγκ Σιου Χουέι και ιδιαίτερα μετά την επαφή που είχαμε με τον ίδιο τον Δάσκαλο Γου το καλοκαίρι του 2007 και 2008 σε σεμινάρια στην Αγγλία, συνειδητοποιήσαμε το εύρος και το βάθος του αυθεντικού Τάι Τσι Τσουάν και την αξία του να μαθαίνεις την τέχνη από την ίδια την πηγή.

 

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω πρώτα απ’ όλα τον δάσκαλό μου Διονύση Τσετσέλη, ο οποίος εκτός από το ό,τι με δίδαξε και συνεχίζει να με διδάσκει, με το πάθος και το μεράκι του με έκανε να αγαπήσω αυτήν την σπουδαία τέχνη. Τον ευχαριστώ επίσης, γιατί μου γνώρισε, ανοίγοντας τους ορίζοντές μου στο Τάι Τσι αλλά και στη ζωή, έναν αληθινά σπουδαίο άνθρωπο, τον Δάσκαλο Γου Κονγκ Γιου. Οι τελευταίες ευχαριστίες μου ανήκουν σε αυτόν, για τις γνώσεις που προσφέρει απλόχερα σε μένα και τους συμμαθητές μου, καθώς και για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε πιστοποιώντας με ως εκπαιδευτή της Οικογένειας Γου.

 

 

parislow.jpg