ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΑΛΚΙΝΑ ΣΤΟ 13ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ Ε.Ο. ΓΟΥΣΟΥ - ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ Εκτύπωση E-mail

oloi mazi-low.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Από αριστερά προς τα δεξιά: Π. Βέρρας, Γρ. Αντικιάν, Β. Τσιαντής, Δ. Τσετσέλης και Β. Παπαδάτου

 

Νέες επιτυχίες για τους εκπαιδευτές της Ελληνικής Ακαδημίας Τάι Τσι Τσουάν της Οικογενείας Γου, οι οποίοι κατέκτησαν δύο χρυσά και δύο χάλκινα μετάλλια στις κατηγορίες Τάι Τσι Τσουάν Ανδρών - Γυναικών, στο 13ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γουσού - Κουνγκ Φου (Τάο Λου) όλων των κατηγοριών. Το Πρωτάθλημα πραγματοποιήθηκε στις 17 και 18 Μαρτίου 2012 στο κλειστό γυμναστήριο Μαχητικών Αθλημάτων στα Νέα Λιόσια, με την υποστήριξη της Κινεζικής Πρεσβείας στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 40 χρόνια έναρξης των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας- Κίνας.

Οι εκπαιδευτές της Ακαδημίας μας αγωνίστηκαν στην Α΄ κατηγορία Ανδρών – Γυναικών, καθώς και στο Ομαδικό.

Στην κατηγορία Τάι Τσι Τσουάν Ανδρών, ο Βασίλης Τσιαντής, όπως και πέρυσι, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, ενώ ο Πάρης Βέρρας το χάλκινο. Στην κατηγορία Τάι Τσι Τσουάν Γυναικών, η Βασιλική Παπαδάτου ισοβάθμησε με την πολύ γνωστή και αξιοσέβαστη εκπαιδεύτρια Ειρήνη Λύρα, η οποία ανήκει στους πρωτοπόρους του Τάι Τσι στην Ελλάδα και μοιράστηκε μαζί της την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο. Στο Ομαδικό, οι ανωτέρω εκπαιδευτές μας, μαζί με τον Γρηγόρη Αντικιάν, αγωνίστηκαν κόντρα σε ομάδες Γουσού, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά το Τάι Τσι στη συγκεκριμένη κατηγορία για να κατακτήσουν την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο.

andron-low.jpg
gynaikon-low.jpg
 omadiko-low.jpg  andron2-low.jpg

Με την ευκαιρία αυτή, θα θέλαμε ως Ελληνική Ακαδημία Τάι Τσι Τσουάν της Οικογενείας Γου, να καταθέσουμε δημοσίως την άποψή μας, σχετικά με τη συμμετοχή μας στο εν λόγω πρωτάθλημα.

Κατά τη γνώμη μας (μετά από τη δίχρονη εμπειρία της συμμετοχής μας στο πρωτάθλημα) οι κοινές αυτές εκδηλώσεις βοηθούν σαφώς όχι μόνο στην ανάπτυξη και εξέλιξη στη χώρα μας της τέχνης που όλοι αγαπάμε και των μαθητών μας αλλά και εμάς των ιδίων ως εκπαιδευτών.

Η παρουσίαση του στυλ μας στο πρωτάθλημα, με τη συνεπακόλουθη έκθεσή μας στο κοινό αλλά και η υψηλού επιπέδου προετοιμασία που απαιτείται από όλους (μαθητές και εκπαιδευτές) καθ’ όλη την προαγωνιστική περίοδο, η αποδοχή από μέρους μας της διαδικασίας κρίσης και σύγκρισης του στυλ και του επιπέδου μας, η γνωριμία, η ευγενής άμιλλα και ο συναγωνισμός μεταξύ εκπαιδευτών και μαθητών και άλλα πολλά, πιστεύουμε ότι μας έχουν βοηθήσει πολύ να γίνουμε καλύτεροι, καθώς και να αναλογιστούμε πολλά πράγματα τα οποία πριν δεν σκεφτόμασταν.

Κανείς βεβαίως δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν υπάρχουν και αρνητικά στην όλη υπόθεση, αλλά πιστεύουμε ότι αφ’ ενός τα θετικά είναι πολύ περισσότερα και αφετέρου ότι όλα λύνονται με τη συμμετοχή και τη συνεργασία και όχι με την αποχή. Παραδείγματος χάριν, ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα του πρωταθλήματος να είναι ότι οι κριτές είναι συνήθως άνθρωποι του Κουνγκ Φου, χωρίς ιδιαίτερη γνώση πάνω στο Τάι Τσι και ως εκ τούτου η κρίση τους πολλές φορές δεν είναι σωστή. Ωστόσο, αν υπήρχε ευρεία συμμετοχή καθαρόαιμων Συλλόγων Τάι Τσι Τσουάν, τότε θα μπορούσε το σώμα των κριτών στις κατηγορίες του Τάι Τσι Τσουάν να στελεχωθεί από ανθρώπους του Τάι Τσι, με αποτέλεσμα την ορθότερη κρίση. Πώς όμως μπορεί να γίνει αυτό όταν οι Σύλλογοι του Τάι Τσι απέχουν;

Δεν θέλουμε φυσικά να ισχυριστούμε ότι η συμμετοχή κάποιου σε ένα πρωτάθλημα είναι η πανάκεια που θεραπεύει τα πάντα, αλλά πιστεύουμε ότι αν αντιμετωπιστεί με υγιές και σωστό πνεύμα και όχι ως πεδίο άγονης αντιπαράθεσης και απλώς προς άγρα μεταλλίων, τότε μπορεί να συνεισφέρει πάρα πολλά στην πρόοδο όλων μας.  

Εν κατακλείδι, ενώ φυσικά μας χαροποιούν οι ανωτέρω επιτυχίες μας, θα προτιμούσαμε να υπήρχε πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή στο πρωτάθλημα ακόμη κι αν αυτό θα είχε ως συνέπεια να κατατασσόμασταν στην τελευταία θέση σε όλες τις κατηγορίες. Γι’ αυτό, επιθυμούμε και από τη θέση αυτή  να καλέσουμε όλους τους Συλλόγους και τους εκπαιδευτές που καλλιεργούν το Τάι Τσι στη χώρα μας να συμμετέχουν ενεργά στις κοινές αυτές εκδηλώσεις, οι οποίες μπορούν να συμβάλλουν στην αναβάθμιση όλων μας.

Ελπίζουμε ότι του χρόνου τέτοια εποχή θα έχουμε τη χαρά να συναγωνιστούμε με πολύ περισσότερες ομάδες, μαθητές και εκπαιδευτές.