75η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΓΟΥ ΤΑΪ ΤΣΙ ΤΣΟΥΑΝ ΤΟΥ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ Εκτύπωση E-mail

Δύο ασημένια μετάλλια ο Δ. Τσετσέλης

taichichuan_hk2012_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι επικεφαλής των Ακαδημιων Τάι Τσι Τσουάν της Οικογενείας Γου από όλον τον κόσμο μαζί με τον ΜΔ Γου Κονγκ Γιου, στην κεντρική  εκδήλωση του Χονγκ Κονγκ

 

Στο Χονγκ Κονγκ και στη Σιγκαπούρη έγιναν από τις 18-26 Μαΐου 2012 οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 75η επέτειο από την ίδρυση της Ακαδημίας Τάι Τσι Τσουάν της Οικογενείας Γου, η οποία είναι η κεντρική Ακαδημία της Διεθνούς Ομοσπονδίας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπαιδευτές και μαθητές του Γου Τάι Τσι Τσουάν από όλον τον κόσμο, ενώ στο πλαίσιό της διεξήχθησαν ένα σεμινάριο του Μεγάλου Δασκάλου Γου Κονγκ Γιου στο Χονγκ Κονγκ, ένα διεθνές πρωτάθλημα φορμών και σπρωξίματος χεριών στη Σιγκαπούρη, εξετάσεις Ντουάν της Κινεζικής Ομοσπονδίας Γου Σου, καθώς  και διάφορες μεγάλες κοινωνικές και εορταστικές εκδηλώσεις . Επίσης,  πραγματοποιήθηκε μονοήμερη εκδρομή στο Μακάο, προκειμένου οι συμμετέχοντες να επισκεφθούν το μνήμα του Γου Κουνγκ Γι, φημισμένου Δασκάλου του Τάι Τσι Τσουάν, ιδρυτή της Ακαδημίας του Χονγκ Κονγκ (το 1937) και παππού του Μεγάλου Δασκάλου Γου Κονγκ Γιου.

 

taichichuan_hk2012_2.jpg
taichichuan_hk2012_3.jpg
 taichichuan_hk2012_10.jpg  taichichuan_hk2012_9.jpg

 

Πάνω αριστερά: Από το σεμινάριο του ΜΔ Γου Κονγκ Γιου.

Πάνω δεξιά: Εξετάσεις για Ντουάν στην Κινέζικη Ομοσπονδία Γου Σου.

Κάτω αριστερά: ΜΔ Γου Κονγκ Γιου,  Δ. Τσετσέλης και Σπ. Παπαδάτοςστην κεντρική εκδήλωση του ΧΚ

Κάτω δεξιά: Στη μνήμα του Γου Κονγκ Γι. ΜΔ Γου Κονγκ Γιου,  Τζόναθαν Κρεμ, Δ. Τσετσέλης και Σπ. Παπαδάτος

 

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν από την Ελληνική Ακαδημία Τάι Τσι Τσουάν της Οικογενείας Γου ο επικεφαλής εκπαιδευτής, Διονύσης Τσετσέλης, και ο Σπύρος Παπαδάτος, εκ των παλαιοτέρων μαθητών της Ακαδημίας. Δυστυχώς, λόγω της γνωστής σε όλους μας οικονομικής κρίσης που περνάει η ελληνική κοινωνία δεν έγινε δυνατόν να ταξιδέψουν στο Χονγκ Κονγκ και άλλα μέλη της Ακαδημίας μας, παρ’ όλο που πολύ θα το ήθελαν.

taichichuan_hk2012_5.jpg
taichichuan_hk2012_6.jpg
 taichichuan_hk2012_7.jpg  taichichuan_hk2012_8.jpg

 

Επίλεκτη ομάδα επίδειξης της Αγωνιστικής φόρμας των 54 κινήσεων, στην κεντρική εκδήλωση του Χονγκ Κονγκ. Στην πρώτη φωτό ο Δ. Τσετσέλης μιλάει στο κοινό για την Ελληνική Ακαδημία  ενώ στην ομάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση αριστερά.

 

Ο Διονύσης Τσετσέλης, χωρίς το άγχος των εξετάσεων για Ντουάν αφού από πέρυσι είχε εξεταστεί επιτυχώς για το 5ο Ντουάν της Κινέζικης Ομοσπονδίας Γου Σου, έλαβε μέρος στο Διεθνές Πρωτάθλημα στη Σιγκαπούρη, στις κατηγορίες Αγωνιστική Φόρμα 54 κινήσεων (με συμμετοχή άνω των 30 ατόμων) και Σπρώξιμο των Χεριών (κατηγορία έως 50 ετών, με τη συμμετοχή 16 ατόμων τα 14 εκ των οποίων ήταν Κινέζοι).  Και στις δύο κατηγορίες, ο Διονύσης Τσετσέλης κατέλαβε τη δεύτερη θέση και από ένα ασημένιο μετάλλιο για την κάθε μία. Επίσης, συμμετείχε στις δύο κεντρικές εκδηλώσεις σε Χονγκ Κονγκ και Σιγκαπούρη ως μέλος της επίλεκτης ομάδας εκπαιδευτών που παρουσίασαν την Αγωνιστική Φόρμα των 54 κινήσεων.

 

 taichichuan_hk2012_4.jpg taichichuan_hk2012_11.jpg
 taichichuan_hk2012_17.jpg  taichichuan_hk2012_12.jpg

 

Πάνω αριστερά: Με τον σίφου Τόνυ Τσαν, Disciple του Γου Τάι Σιν.

Πάνω δεξιά: ΜΔ Γου Κονγκ Γιου,  Δ. Τσετσέληςστο πρωτάθλημα της Σιγκαπούρης.

Κάτω αριστερά: Δ. Τσετσέλης αγωνιζόμενος στην Αγωνιστική φόρμα των 54 κινήσεων.

Κάτω δεξιά: Παραλαμβάνοντας το ασημένιο μετάλλιο από την σίφου Γου Χσια Φουνγκ

 

Η εμπειρία του ταξιδιού ήταν πράγματι συγκλονιστική και ανεπανάληπτη, όχι μόνο λόγω της συμπυκνωμένης γνώσης που κατακτάται σε τέτοιου είδους ταξίδια από τα σεμινάρια και τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Μεγάλη εμπειρία αλλά και χαρά ήταν και η καθημερινή επαφή και συναναστροφή για 10 ημέρες με τα μέλη της Οικογενείας Γου και κυρίως με τον Φύλακα της Πύλης, Μεγάλο Δάσκαλο Γου Κονγκ Γιου και την αδελφή του, Γου Χσιά Φουνγκ, καταπληκτική τεχνίτρια αλλά και Δασκάλα του Τάι Τσι Τσουάν.

 

taichichuan_hk2012_16.jpg
taichichuan_hk2012_15.jpg
 taichichuan_hk2012_13.jpg  taichichuan_hk2012_14.jpg

 

Πάνω αριστερά: Ασημένιο μετάλλιο στο Σπρώξιμο των Χεριών. Μαζί με τον ΜΔ Γου Κονγκ Γιου, την αδελφή του, σίφου Γου Χσια Φουνγκ και την επικεφαλής της Ακαδημίας της Σιγκαπούρης, σίφου Σο Πάικ Χουά.  

Πάνω δεξιά: Μία ομάδα συμμετεχόντων στο πρωτάθλημα της Σιγκαπούρης.

Κάτω αριστερά: Μία ομάδα συμμετεχόντων στο πρωτάθλημα της Σιγκαπούρης.

Κάτω δεξιά: Μαζί με τη θριαμβεύτρια ομάδα του Καναδά. Από αριστερά: Υβόν Ταν, Πολ Ντέμπσεϊ, Ντέιβιντ Ρόμπερτ, Τζόναθαν Κρεμ και Δ. Τσετσέλης.

 

Πολύ σημαντική υπήρξε επίσης η προσωπική γνωριμία, επαφή και ανάπτυξη σχέσεων με τους επικεφαλής όλων των Ακαδημιών του κόσμου και κυρίως με τους Κινέζους μαθητές και εκπαιδευτές, οι οποίοι ακούραστα εργάστηκαν με όλες τους τις δυνάμεις και πάντα με το χαμόγελο στα χείλη για να φροντίσουν ό,τι είχε σχέση με τη λειτουργία της όλης εκδήλωσης αλλά και τη διαμονή και ψυχαγωγία όλων εμάς που ταξιδέψαμε στην πατρίδα τους από τα πέρατα της γης.