5η ΓΙΟΡΤΗ ΤΑΪ ΤΣΙ ΤΣΟΥΑΝ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ Εκτύπωση E-mail

zappeio2012_1_taichichuan.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η ομάδα των εκπαιδευτών και μαθητών της Ακαδημίας μας

 

Στις 30 Ιουνίου 2012 έγινε τελικά η καθιερωμένη Γιορτή του Τάι Τσι Τσουάν στο Ζάππειο, με λιγοστή δυστυχώς συμμετοχή σχολών και κόσμου. Μετά την αναβολή από την αρχικά προγραμματισμένη ημερομηνία που είχε δοθεί λόγω των δεύτερων βουλευτικών εκλογών αλλά και της έλλειψης συνεννόησης που ακολούθησε μεταξύ των εκπαιδευτών, δεν έγινε κατορθωτό η Γιορτή να κινηθεί στα επίπεδα των προηγούμενων ετών από πλευράς συμμετοχής σχολών και κόσμου.  Φυσικά, στη μικρή συμμετοχή έπαιξε επίσης ρόλο και το προχωρημένο καλοκαίρι που οι περισσότερες σχολές είτε έχουν κλείσει είτε υπολειτουργούν.

zappeio2012_2_taichichuan.jpg
zappeio2012_3_taichichuan.jpg

Η Ακαδημία μας συμμετείχε στη Γιορτή, όπως κάθε χρόνο από το ξεκίνημά της, με το σύνολο των εκπαιδευτών της αλλά και αρκετούς μαθητές, ενώ συμμετείχαν επίσης με μαθητές τους οι κ.κ. Γιώργος Πετρούνιας και Πλούταρχος Βλαχόπουλος. Με τη φυσική τους παρουσία αλά χωρίς να συμμετέχουν τίμησαν τη Γιορτή του Τάι Τσι Τσουάν οι εκπαιδευτές Μαρί Πασκάλ Τζάννες και Αντώνης Γιαννούλης μαζί με μαθητές του αλλά και αρκετοί μαθητές άλλων σχολών χωρίς τους εκπαιδευτές τους.

Παρ’ όλη τη μικρή συμμετοχή, εμείς το απολαύσαμε κάνοντας το καλύτερο δυνατό, ενώ παρουσιάσαμε στους παρευρισκόμενους την Παραδοσιακή φόρμα των 108 κινήσεων, την Αγωνιστική φόρμα των 54 κινήσεων, ασκήσεις Τσι Κουνγκ, βασικό σπρώξιμο των χεριών αλλά και αρκετές μαχητικές εφαρμογές.

zappeio2012_4_taichichuan.jpg
zappeio2012_5_taichichuan.jpg

Κλείνοντας τη μικρή αυτή παρουσίαση, θα θέλαμε να δηλώσουμε ακόμη μία φορά ότι  ως Ελληνική Ακαδημία Τάι Τσι Τσουάν της Οικογενείας Γου, συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι κοινές δραστηριότητες και εκδηλώσεις των σχολών Τάι Τσι Τσουάν, όπως και η συμμετοχή όλων των σχολών από κοινού σε επιδείξεις και πρωταθλήματα, είναι πράγματα πολύ σημαντικά για την πρόοδο, ανάπτυξη και διάδοση του Τάι Τσι Τσουάν στη χώρα μας και γι’ αυτό συμμετέχουμε ανελλιπώς και πρωτοστατούμε σε αυτά.

zappeio2012_6_taichichuan.jpg
zappeio2012_7_taichichuan.jpg

Θεωρούμε ότι η κοινή δράση και συνεργασία μόνο καλό μπορούν να φέρουν σε όλους μας και ότι αν υπάρχει θέληση μπορούν όλα τα προβλήματα να ξεπερνιούνται. Θα πρέπει, λοιπόν,  όλοι, εκπαιδευτές και μαθητές, να δείχνουμε πάντα μεγαλύτερη διάθεση συμμετοχής αλλά και πνεύμα συνεργασίας και αλληλοκατανόησης, έτσι ώστε αντί να προσθέτουμε εμπόδια στη συνεργασία μας να τα παραμερίζουμε. Είτε πρόκειται για αντικειμενικές δυσκολίες (καλοκαίρι, λίγοι μαθητές κλπ) είτε για υποκειμενικές (έλλειψη επικοινωνίας, παρεξηγήσεις, προσωπικές αντιπαραθέσεις κλπ)  θα πρέπει να βρίσκουμε τρόπους να τις ξεπερνάμε και να βαδίζουμε μπροστά όλοι μαζί.

Μόνο έτσι θα πετύχουμε ατομικά αλλά και συλλογικά, βοηθώντας παράλληλα με τις κινήσεις μας τον κόσμο να μάθει και να αγαπήσει το Τάι Τσι. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει.

zappeio2012_8_taichichuan.jpg
zappeio2012_9_taichichuan.jpg

Στην τελευταία φωτογραφία η Ακαδημία μας μαζί με τον Πλούταρχο Βλαχόπουλο και υους μαθητές του, την εκπαιδεύτρια Μαρί Πασκάλ Τζάνες και μαθήτριες από τις σχολές της Λύδιας Τυλλιανάκη και του Γιάννη Ζουμπρούλη, μετά το πέρας της εκδήλωσης.